کبد چرب یکی از بیماری های دنیای امروز است. که ناشی از تغذیه نا مناسب می باشد. و هرچه دنیای ما به سمت صنعتی تر شدن پیش می رود، ما شاهد این بیماری با شدت بیشتری هستیم.

علت ایجاد این بیماری چیست؟

بیماری کبد چرب به دلیل جمع شدن چربی در کبد می باشد. و مواردی همچون چاقی، دیابت و چربی خون بالا می تواند در نهایت منجر به کبد چرب شود. کبد چرب را می توان با رژیم غذایی مناسب درمان و کنترل نمود. اگر شما دچار بیماری کبد چرب هستید به شما توصیه می شود که هر چه سریع تر به درمان آن اقدام نمایید. زیرا کبد عضو حساسی از بدن می باشد. که سلامت بدن به سلامت آن وابسته می باشد.

 از جمله علائم ابتلا به کبد چرب چیست؟

کبد

کبد چرب

 

کبد چرب هیچ مرز سنی ای ندارد و در هر سنی امکان دارد که اتفاق بیفتد. در این بین افرادی که دارای اضافه وزن بیشتری هستند باید بیشتر مراقب کبد خود باشند. از جمله علائمی که بخواهیم برای کبد چرب ذکر کنیم عبارتند از:

  • احساس درد در ناحیه راست و بالای شکم پس از خوردن خوراکی های چرب
  • سستی بدن
  • احساس سنگینی بدن
  • کدر شدن رنگ پوست و از بین رفتن طراوت آن
  • پایین بودن دمای بدن در حالیکه فرد احساس گرمای زیادی می کند.
  • یکی از نکاتی که برای سالم بودن کبد باید به آن توجه داشت این است که غذاهای مختلف همزمان خورده نشود و همچنین خوراکی هایی که هضم آنها به راحتی نیست از مصرفشان جلوگیری شود.
  • نوشیدن درست و به جای آب برای سلامت کبد ضروری است!
  • اگرچه که آب یکی از حیاتی ترین مایعات حیات است اما نوشیدن آن حساسیت های خاص خود را دارد و این نکته را باید در نظر گرفت که تا یک ساعت پیش از غذا و در حین آن نباید آب نوشید و همچنین
  • تا 2 ساعت بعد از غذا نباید آب نوشید.
  • افراد باید از نوشیدن کم یا بیش از حد آب جلوگیری کنند زیرا این مسئله می تواند خود برای بدن آسیب هایی به همراه داشته باشد.

 چگونه غذاهایی برای کبد چرب مناسب است؟

کبد

کبد سالم

 

یکی از انواع غذاهایی که می تواند در ابتلا به کبد چرب نقش مهمی داشته باشد، غذاهایی هستند که طبع سرد دارند. این مسئله در افراد مختلف به ویژه افرادی که طبعی سرد دارند انواع مشکلات گوارشی و کبد چرب را در پی خواهد داشت.
همواره باید در نظر داشت که حد اعتدال را در غذاهای چرب و غلیظ همچون کله پاچه، لازانیا، پاستا، فست فود ها، برنج، ماکارونی و … رعایت نمود. خوردن خوراکی های چرب و شیرین در ایجاد کبد چرب نقش بسیار مهمی دارد.
یکی از راه هایی که می توان با کبد چرب مقابله کرد خوردن غذاهای سبک در وعده غذایی شام می باشد. کسانی که دچار کبد چرب هستند باید مراقب باشند از هرگونه پرخوری جلوگیری کنند. و وعده های غذایی کم حجم داشته باشند.
در میان ادویه های مختلف ادویه هایی همچون زیره، آویشن، نعنا، فلفل و دارچین می تواند در درمان کبد بسیار موثر باشد. این ادویه ها طبعی گرم دارند و به کبد کمک می کند. در بیماران دچار کبد چرب ماست و دوغ و خوراکی های با طبع سرد باید به صورت کم حجم استفاده شود.

چند نکته درباره تغذیه بیماران مبتلا به بیماری های کبدی:

انجیر، مویز، پسته، بادام و فندق در سلامت کبد نقش دارند. منتها همواره باید در نظر گرفت که حد اعتدال رعایت شود. و اگرچه این خوراکی ها نقش مهمی در سلامت بدن و کبد دارند. باید به میزان درست و به جا استفاده شوند.
اگر شما به کبد چرب مبتلا هستید تا حد امکان از مصرف گوشت های سنگین جلوگیری کنید. در حالیکه گوشت مرغ و بلدرچین و گوسفند می توانند گزینه های خوبی برای مصرف باشند.
در نهایت باید همواره دقت و توجه کرد که پیشگیری بهتر از درمان است. بنابراین در انتخاب نوع تغذیه خود چنانچه بتواند در سلامت همه بدن من جمله کبد مفید باشد، دقت لازم را به انجام رسانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست